Torreviejas udda historia

Torrevieja har en intressant historia som inte alla kanske är medvetna om. Staden grundades först på 1700-talet som en liten fiskeby, men blev sedan en viktig salthamn under 1800-talet. 

Torrevieja har en intressant och udda historia om salt som inte alla är medvetna om. Staden grundades på 1700-talet som en fiskeby men blev sedan en viktig salthamn under 1800-talet. Saltproduktionen i Torrevieja var den främsta inkomstkällan för staden under många år, och saltverket är fortfarande ett viktigt monument i staden.

 

Det som verkligen gör Torrevieja unik är dess två salthamnar, Laguna de la Mata och Laguna de Torrevieja. Vattnet är unika på grund av deras rosa färg, som är resultatet av höga koncentrationer av mikroalger och salter. Dessa salthamnar har blivit en viktig turistdestination och erbjuder en speciell och minnesvärd upplevelse för besökare.

 

Så om du är på besök i Torrevieja, ta en tur till salthamnarna och upptäck den intressanta historien bakom stadens saltproduktion och dess unika naturfenomen. Du kommer inte att bli besviken!

OM SAJTEN

Vår ambition är att ge en så bra guide till Torrevieja som möjligt på svenska. Hjälp oss gärna med tips om vad vi ska skriva om. Tillsammans blir det bäst!

Tipsa oss om dina smultronställen

Dela med dig av dina Smultronställen till andra

Känner du till ett trevligt ställe som andra borde veta om?