Torrevieja - En pärla vid Medelhavet för turister

Torrevieja är en supermysig stad belägen vid spanska Costa Blanca i Alicante. Det är en av de mest besökta turistdestinationerna i Spanien på grund av sina vackra strandar, kristallklara vatten och livliga atmosfär. 

Torrevieja är en supermysig stad belägen vid spanska Costa Blanca i Alicante. Det är en av de mest besökta turistdestinationerna i Spanien på grund av sina vackra strandar, kristallklara vatten och livliga atmosfär. Här är några av de mest populära sakerna att göra och se i Torrevieja.

 

Stränder: Torrevieja har två huvudsakliga strandområden - Playa del Cura och Playa de los Locos. Båda är prisbelönta för sina vackra sandstränder och kristallklara vatten, och erbjuder massor av aktiviteter som solning, simning, vattensporter och bad.

 

Nattlivet: Staden har ett livligt nattliv med många barer, klubbar och restauranger som håller öppet sent på kvällen. Du kan dansa bort natten på en av stadens många diskotek eller njuta av en drink på en av de vattenhållande barerna.

 

Marknader: Torrevieja har flera livliga marknader som hålls regelbundet på olika dagar, där du kan köpa allt från mat och kläder till souvenirer och smycken.

 

Kultur: Staden har ett rikt kulturliv, med många evenemang som festivaler, konserter och teaterpjäser. Besök Torrevieja Teater för att se en av de många föreställningarna eller besök stadens konstmuseum för att se en samling av lokal konst.

 

I Torrevieja finns det alltid något att göra, oavsett om du är ute efter en avkopplande semester eller en mer livlig upplevelse. Så om du är på jakt efter en destination med sol, sand och hav, tveka inte att besöka Torrevieja. Du kommer inte att bli besviken!

 

OM SAJTEN

Vår ambition är att ge en så bra guide till Torrevieja som möjligt på svenska. Hjälp oss gärna med tips om vad vi ska skriva om. Tillsammans blir det bäst!

Tipsa oss om dina smultronställen

Dela med dig av dina Smultronställen till andra

Känner du till ett trevligt ställe som andra borde veta om?